.

.

perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän idiootit

Hei, hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä itsenäisyyspäivää on pääosin vietetty rauhaksiin kotona, onneksi päästiin tekemään pikavisiitti ystävän 30- vuotissynttäreille. Kuume ei ota kadotakseen, mutta lassosin paskiaisen Buranan ja Paratabsin kombolla, turha tulla mulle nimittäin aukomaan! Juhlissa oli paljon myös muita mukuloita,  joten Meuskalla oli erikivaa, niin kivaa että piti itkeä koko matka Nurmijärveltä himaan, äiskän ja iskän hermot kiittää!

Yleensä meidän taloudessa on tapitettu tiukasti itsenäisyysjuhlia, tietenkin arvosteltu pukuja, tsekkailtu tarjottavia, mä meen myös aina tirauttamaan pari kyyneltä sotaveteraanien tullessa ensimmäisenä ovesta kättelyvuoroon. Siinä jo maan vetovoiman karaistamassa olemuksessa on mun mielestä jotain niin sykähdyttävää, etten oikeestaan keksi sille edes mitään sanoja, hiljainen kunnioitus ehkä voisi sopia tilanteeseen parhaiten. Jos mut tai mun ystäväpiiri heitettäisiin yhtäkkiä keskelle semmosta sotaa mitä noi miehet ja naiset aikanaan koki, niin voin taata että siinä puntti tutisi itse kullakin. Ei oikeesti oo ihme, että monet veteraanit ei mielellään kokemuksistaan puhu, mä en pystyisi jättämään yhtäkään ystävää rintamalle makaamaan. Joiltain perheeltä saattoi mennä kaikki lapset, ei semmosta voi äitinä käsittää, eikä semmosta pitäisi koskaan tapahtua. Jollain lailla en kuitenkaan oikeestaan ymmärrä tota itsenäisyysjuhlien hommaa sitten yhtään, mun mielestä suurin osa sinne kutsutuista on nimittäin täysin vääriä ihmisiä (mullehan kutsu pitäisi tulla joka vuosi, vai häh?!). Ensinnäkään en ymmärrä miksi juhlissa pitää olla edustettuna koko Suomen poliitikkokaarti vuodesta toiseen, näitä voisi ensinnäkin hyvin vaikka jaella ryhmiin. Osa tänä vuonna, osa ensi vuonna. Toki poliitikot tekee sitä näkyvää duunia (olkoon se sitten hyvää tai huonoa) Suomen asioiden eteen, mutta siltikään se ei musta oikeuta kutsuun joka vuosi. Toki kekkereihin saa kutsun monta asiallistakin ihmistä, tätä en kiellä! Vaikka kutsun on tänä vuonna saanut entistä useampi ns. "tavis", niin mun mielestä kutsu pitäisi edelleen useammin kilahtaa niiden riviveteraanien luukusta, niiden jotka siellä ihan oikeesti piti sitä hommaa pystyssä. Paikalle suvaitsisi saapua myös niitä ihmisiä, jotka tekee sitä arkipäiväistä työtä tän kansakunnan eteen. Miksei joskus kutsu voisi saapua vaikka päivystyksessä hommia tekevälle sairaanhoitajalle, lastenkodissa duunia rikkinäisten lasten kanssa paiskovalle ihmiselle? Ehkä laitapuolen kulkijoita katuojasta noukkiville poliiseille? Entä sekakäyttäjiä noutaville ambulanssikuskeille tai palavasta talosta ihmisiä noutaville palomiehille? Paikalle saisivat saapua myös pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä tekevät ihmiset, ne jotka oikeesti välittää ja on valmiita antamaan omastaan ilman pyyntöä vastalahjasta. Täältä löytyisi niin paljon niitä pieniä sankareita, jotka olisivat joskus oikeutettuja juhlimaan sitä mikä meillä on niin hyvin.

En siis ehtinyt tosiaan näkemään juhlista kun pienen osan tänä vuonna, joten veteraanikyyneleitä ei tarvinnut vuodattaa. Tein kuitenkin katastrofaalisen mokan ja avasin uutissivuston vaklatakseni tietenkin millaisia pukuihastuksia ja -kauhistuksia tänä vuonna on nähty. Ensimmäisenä silmille hyppäsi kuitenkin uutiset mellakoista, joita Tampereella on ollut. Porukka vetelee sileeksi näyteikkunoita, hajottaa autoja ja muuta semmosta juhlamukavaa. Tulee mieleen väistämättä, että tässäkö on tän meidän maan toivot? Mitä tommosella dorkalla käytöksellä haetaan? Protestoidaan ehkä juhlien kustannuksia? Kustannukset on pyörinyt viime vuosina siinä 220 000-250 000 euron pinnassa, joka kuitenkaan loppujen lopuksi ei oikeesti ole edes niin kovin suuri summa. Mutta nää aivokääpiöt ei ehkä jaksa miettiä sinne saakka, että mitä toi niiden toiminta oikeesti maksaa loppupeleissä? Ja kuka ne maksaa? Ei ne ainakaan.. Laittaa niin kiristämään tommonen idioottimainen omanapainen TYHMYYS. Jos joku asia tässä hommassa noin paljon ottaa pannuun, niin siinä vaiheessa kannattaisi ehkä suunnata toi intohimo vaikka siihen politiikkaan, hakea sinne jotta itse pääsisi päättämään noista hommista. Voin luvata että siitä duunista saisi varmaan lopulta enemmän kicksejä kun tommosesta aivottomasta käytöksestä. Mun puolesta noi kilipäät saisi jyrätä vaikka jäänmurtajalla ja laittaa hetkeksi dementoituneiden vanhusten osastolle hoitamaan potilaita, tulis ehkä vähän tolkkua tohon omaankiin käytökseen.

Tulihan kiukkunen ja tunteellinen postaus, selvästi aihe sattui olemaan sydäntä lähellä, ihan niinkun nää kuvatkin. Meillä on täällä asiat paremmin kun suurimmassa osassa muuta maailmaa, oltais nyt edes siitä kiitollisia. Niih!Ei kommentteja: