.

.

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Niin ne muuttuu, ajat ja tavat

Mukuloiden saamisessa on se nasta juttu, että sitä oppii aikalailla kaikenlaista uutta. Sanavarasto kasvaa ihan uusiin sfääreihin, sitä huomaa pian käyttävänsä suvereenisti puheessa semmoisia sanoja kuin välikausihaalari (mikä hemmetti edes oikeesti on välikausi?), riisipaperi, sappisaippua, maidonkerääjä, plu-kangas ja aio-vaippa. Samoin sitä oppii itsestään ja siitä toisesta puoliskosta jänniä juttuja, esimerkiksi sen että se pinna voi venyä ja venyä ja venyä, ilman että se kuitenkaa katkeaa lopullisesti. Lapsen ja lasten myötä tapahtuu myös semmoisia asioita, joita ei olisi koskaan uskonut..

- Sitä huomaa puoliskonsa kanssa hississä ollessa laulavansa jotain kipaletta samaan aikaan. Ei siinä mitään, tapahtuuhan tota useinkin. Mutta se vähän tässä nyt pysäyttää, että biisi sattuu olemaan Pikkukakkosen Vekarat- sarjan tunnari.. "Sasu, Torsti, Sohvi ja Sanna aina kun mahdollista mellastaa...". Joopa joo, hiljaiseksi vetää. Samoin huomaat osaavasi kaikki "Tero"- sarjan jaksot ulkoa, se kun sattuu olemaan naperon lemppari. Se jopa oikeesti on ihan hyvä! Walking dead on historiaa, meillä tsekataan Teroa!


(Kuva: yle.fi)

- Sitä huomaa kinaavansa siitä, kumpi SAA siivota. Siis semmosia pikkujuttuja, kuten kumpi saa pestä vessan. Mä oon aina vihannut vessanpesua, nyt teen sitä ilomielin. Myös imuroinnista saattaa tulla lähes tappelu. Tosin mä voitan sen aina, koska oon parempi imuroimaan, Pekkis vähän hutiloi.

- Vessassakäynti on omaa aikaa. Varsinkin jos muistat laittaa oven lukkoon. Se on myös ainoa paikka, jossa saa lukea rauhassa lehteä tai selata kännykästä facebookia. Näin ollen vessatauot tuppaa aina venymään kohtuuttomasti. Ja muuten, jos ovi unohtuu lukita, niin vessaseura on taattu!

(Kuva: maku.fi)


- Laatuaika saa kumppanin kanssa aivan uuden merkityksen. Ennen lapsia laatuaika tarkoitti hyvää sapuskaa ravintolassa, pulloa kuplivaa ja hotelliyötä. Toki tommonen olisi sitä edelleen, mutta tällä hetkellä laatuajan mittari on se, että mukulat nukahtaa ajoissa ja ehtii kattoa rauhassa leffaa ainakin puoleen väliin ennen kun jompikumpi nukahtaa. Myös vanhan irtokarkkipussin jämät, kylmä pizza ja vähän kulahtanut Pepsi pääsee tähän kategoriaan.

- Roskienvienti on omaa aikaa. Ihanaa!!! Sääli ettei meillä tuu enempää roskia.

- Olet iloinen siitä, että joku paskantaa. Sitä onnistuu myös kehittämään aikamoisen tuuletusarsenaalin sille, että mukulalla tulee iso kakka! Sitä tulee myös melko taitavaksi kehittelemään outoja omia lauluja, kaikkiin niihin jollain lailla sisältyy "kakka". Myös kakanpesu, oksentaminen tai sun päälle pissaaminen ei juurikaan enää hetkauta (ja sitten joku ihmettelee kun sitä lasten kanssa on kotona oikeesti skidisti huonommissa kuteissa).

- Siivoaminen ei koskaan lopu. Jostain mystisestä syystä joudut aina aloittamaan kierroksen alusta, kun saat sen loppuun. Toisaalta lasten myötä siinä siivoamisessa tulee niin järjettömän tehokkaaksi, että ehdin saada meidän vajaan 80 neliön kämpän täydestä kaaoksesta edustuskuntoon puolessa tunnissa.- Viikonloppuun mökillä tarttee mukaan ison farmariauton verran kamaa. Tavaraa on niin paljon, ettei taustapeilistä edes tartte haaveilla näkevänsä yhtään mitään. Silti sitä huomaa unohtaneensa jotain oleellista. Jos muistaa ottaa mukaan molemmat lapset, niin se on kuitenkin hyvä alku!


Ei kommentteja: