.

.

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Pitää olla pikkasen pläski

Joulu on ihmisen parasta aikaa. Kunnialla selvittiin tästäkin vuodesta, joten kohta voi alkaa fiilistelemään ensi vuotta. No jos sitä kuitenkin juhannukseen saakka malttaisi keskittyä muihin asioihin.

Meillä jouluaattoa juhlittiin perinteisesti niinkuin joka vuosi. Aatto alkoi rauhaksiin tyttöjen kanssa kotona joulupukin kuumaa linjaa katsellen. Mun mielestä tää uusi joulupukki on tosin ihan kökkö, mitä sille entiselle tapahtui? Toi eilinenhän tosin oli jo viime vuonnakin, miksi se edes vaihdettiin? Vähän romuttaa mun sisäisen lapsen uskoa joulupukkiin, kun siellä parran alla onkin joku ihan toinen tyyppi. Pitänee laittaa Ylelle palautetta. Aamupäivästä suunnattiin kummitytön luo, jossa oon vieraillut viimeiset 14 vuotta, joulu ei vaan lähde käyntiin ilman siellä käyntiä. Meuska pääsi myös leikkimään kummitädin kanssa ja Enskalle riitti viihdyttäjiä, joten mikäs siinä kotimutsin ollessa! Varsinkin kun oman nenun eteen nakattiin kuppi kuumaa glögiä ja kasa herkkuja, ei passannut valittaa.Maha täynnä ja joulumielen kera suunnattiin seuraavaksi Pekkiksen vanhempien luokse. Siellä piti tietenkin taas hieman syödä, kuinkas muutenkaan! Joulupukki oli vieraillut myös jo täällä, sillä lahjoja löytyi pimuille jo hurja kasa!
Iltapäivällä suunnattiin sitten pyörien kotiin laittamaan pöytää koreaksi. Mun vanhemmat, veli, mummi, mummin sisko ja Ennan kummitäti saapuivat meille viettämään joulua. Niinkun joskus aiemmin kirjottelin, niin meillä joulua on vietetty aina myöhään, niin myös tänäkin vuonna. Enska ei hiffannut vielä mistään mitään, mutta Meuska sai valvoa melkein puoleen yöhön! Pikkuneiti olikin hiukkasen ylikierroksilla kun nukkumaan meni, jostain syystä myös päikkärit maistui tänään erityisen hyvin. Tunnelma oli ihana ja lämmin, ruokaa oli taas järkyttävä määrä. Lahjat oli ihania, taisin olla itsekin melko kiltti, sillä niin ihania lahjuksia tuli taas. Sain muun muassa appivanhemmilta maailman ihanimman tumman lilan Aalto-maljakon, Pekkikseltä Michael Korsin pienen laukun, veljeltä keikkaliput Robbie Williamsin keikalle ja omilta vanhemmilta Karen Millenin mekon. Kyllä nyt tämän kotimutsin kelpaa.


Nyt kun jouluhössötys on taas ohi, niin voi rauhoittua nauttimaan pläskistä olosta ja olemisesta. Kun tytsyt nukahtaa, niin tämä mutsi painuu sohvannurkkaan, nappaa kirjan kainaloon ja nautiskelee Pekkiksen valmistamaa Creme Bruleen. Oih tätä autuutta! Toivottavasti kaikilla muillakin on ollut ikimuistoinen joulu, nauttikaa vielä pyhistä ja joutenolosta.

Ei kommentteja: