.

.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ärsytyksen multihuipentuma

Ajelin tänään Itikseen ostelemaan vielä muutamaa vikaa lahjaa. Radiossa popitti täysillä Pitbull, fiilis oli korkeella ja joulumieli kohdallaan. Kaikki tää tuli rytinällä alas, kun olin kääntymässä itäväylälle vievälle rampille. Näin jo pitkältä että suojatielle oli kävelemässä vanhempi rouvashenkilö, joten luonnollisesti pysähdyin suojatien eteen antamaan tietä. Ja mitä tää urpo tekee? Jää kiukkusesti siihen mun eteen viittomaan, että menisin vaan ensin. Yritin näyttää kohteliaasti rouvalle että tie on vapaa ja vipinää kinttuun. No tää idiootti jää kettuuntuneen näkösenä mäkättämään jotain edelleen viittoen, joten mä tirvasin kaasun pohjaan ja jatkoin matkaa kirosanojen siivittämänä. Siis ai että mua alko ottaa otsalohkoon, ensin täällä valitetaan kuinka kukaan ei koskaan ikimaailmassa anna jalankulkijoille tietä. Sitten kun sitä annetaan, niin ei suostuta menemäänkään. Pitäkää suojatienne s**tana! Samoin mua jurppii ihmiset jotka jää arpomaan siihen suojatien alkuun, vaikka selkeästi näkevät auton hidastavan, pitäis vissiin hommata meidän turbofarmarin katolle joku megafoni, jolla vois kiljua kävelyohjeita jalankulkijoille. Mun motto olis "askel pitenee tai elämä lyhenee".

Sen jälkeen alko ärsyttämään yhden ison vaateketjun myyjä. Pyysin ostetulle lahjalle lahjalaatikkoa, sain tympeän katsahduksen ja vastauksen "tossa on noi mitä on". Mimmistä paistoi kilsan päälle tylytys duuniaan kohtaan. Joo, mä tiedän että joulun aikaan on kiirettä, stressiä ja reilusti asiakkaita. Mutta hei c'mon! Sä olet palveluammatissa, eikä tossa reilun parinkympin iässä enää voi tulla yllätyksenä se ettei joululahjoja tuokaan joulupukki. Nimittäin oikeesti sun läheiset ostaakin ne lahjat. Ja ihan kaupasta vielä. Just sieltä sun duunipaikalta. Joten hommatkaa nyt siellä tiskien takana olevat ihmiset edes vähän sitä joulumieltä. Jos ei kykene imemään sitä sitruunaa sinne pyllyyn ja houkuttelemaan hymyä esiin, niin sitten kandee siinä vaiheessa miettiä vaikka alan vaihtoa.

Kaiken tän jälkeen mua alkoi ottaa kuuppaan suurin osa kauppakeskuksen muista asiakkaista. Suurimmalla osalla oli metrin mittanen vehje otsassa ja hartiat niin kireellä että niitä olis voinut soittaa. Tähän aikaan pitäis laittaa Iltalehteen otsikko "joulu yllättyi kuluttajat". Hei tää joulu on joka vuosi samaan aikaan, tänäkin vuonna lahjoja availlaan sillon 24.12. Kappas, sama päivä kun viime vuonna! Joten hemmetti, jos alkaa punttia kiristää saman tien kun saa sen Toyotan parkkeerattua sinne parkkiruutuun, niin kandee vaikka hankkia ne lahjat aikasemmin. Tai sitten käyttää nettikauppoja! Tai vaikka tyytyä nyt surkeaan kohtaloonsa ja todeta että sössittyä tuli! Liian myöhään jäi, tänäkin vuonna. Ton jälkeen ei voi kun vetää tonttulakin päähän ja hoitaa tarvittavat ostokset kunnialla himaan. Toinen varteenotettava vaihtoehto on huitasta punkkupullo kitusiin ennen ostoskelua. Itse ajattelin mahdollisesti perjantaina toteuttaa tätä taktiikkaa. Tosin ostokset on hoidettu ja punkku avataan kauppojen sulkemisen aikoihin. No pakkohan sitä punkkua on olla ostosten analysoimista varten nääs. Ja tajusinpa että olipas tänään vähän urpoa sakkia liikenteessä. Onneks itse oon niin täydellinen!

Ei kommentteja: