.

.

torstai 17. huhtikuuta 2014

"Doku"mutsi

Myönnän, mä tykkään vetää sillon tällön kännit. Silleen niinkun kunnon kännit että kikatuttaa, vähän heiluttaa ja aamulla saattaa vähän kuuppaa kivistää. Ja myönnän, musta siinä ei ole mitään pahaa vaan se on ihan fine. Se on fine myös vaikka mulla on kaksi aika pientä lasta. Kummeksun ajatusta siitä että äitinä multa olisi alkoholi kokonaan kielletty tai että mun lapset saisi jonkinmoisia elämänmittaisia tarumoja siitä, jos mutsi käy vetää gänät kerran kuussa tai kahdessa.

Ennen kun kukaan kukkahattutäti tai Päivi Räsänen ehtii kommentoimaan, niin en todellakaan hyväksy lasten edessä jurrissa pörräämistä, eikä meillä sitä harrasteta. Jos viihdeelle lähdetään, niin sitten jurritetaan jossain muualla kun himassa. Jos kotoolta lähdetään liikkeelle vasta myöhemmin, niin sitten korkataan vasta kun muksut on autuaasti unimasan hoteissa ja alottelut hoidetaan hissukseen keittiön pöydän ääressä meikkisiveltimen ja luomivärin kera. Tällöin myös luonnollisesti toinen vanhempi on aina selvinpäin.

Aloin tässä oikeesti miettimään sitä, että minkä takia alkoholista on Suomessa tehty niin järjetön tabu? Joo, kyllä täällä dokuja löytyy, mutta en mä nyt usko että Suomi maailman ainoa maa on jossa alkoholismia löytyy. Alkoholismi itsessään on järkyttävä tauti, joka vetäisee mukaansa kyllä addiktin läheisetkin, mutta jos puhutaan nyt normaalista kohtuukäytöstä tässä tekstissä ainoastaan. Siis just semmosesta käytöstä, että sillon tällön nollataan kuitenkin fiksusti, örveltämättä ja sekoilematta. Ja että joskus otetaan viikonloppuna pari lasia vinkkua ja vappuna skumppaa. Mutta siis: eli kun saat lapsia, niin sen jälkeen alkoholi on saatanasta? Minkä ihmeen takia täällä on sellanen mentaliteetti, että esim. ruoan kanssa viinilasillinen on dokaamista? Tai että se aiheuttaisi lapsille jotenkin jotain järkyttävää mielen järkkymistä, jos äiti ja iskä joi lasilliset viiniä tai iskä otti saunassa yhden saunabissen? Tai jos niistä lapsista tuleekin nyt sitten alkkiksia, kun ne näki himassa kuinka mutsi ja faija "dokas"? Ite ajattelen niin, että haluan että mun lapset näkee ja oppii että hyvä viini voi kuulua juhla-ateriaan siinä kun jälkiruokakin. Tai että juhlapäivinä aikuiset voi skoolata kuohuvalla ilman että se olisi sen kummempi juttu. Tai että saunassa voi juoda yhden sidukan. Miksei alkoholi voi normaalissa ja rajoitetuissa määrin kuulua siihen elämään samallalailla kun esim. eteläisen Euroopan maissa? Siellä viinilasillinen safkan kanssa on normi, eikä siellä tietääkseni lapset kärsi sen kummemmista ahdistusoireyhtymistä kuin täälläkään. Tai jos ne muksutkin on jo alkkiksia? Ei ihme että Kreikkakin meni ohimoita myöden suohon...Ei kommentteja: