.

.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Mutsien päikkäri

Kun tällä hetkellä on pieniä lapsia kotona kaksikin kappaletta, niin väistämättä tulee kelattua ja mietittyä sitä aikaa, kun tytöt laitetaan päiväkotiin tai muualle hoitoon. Vaikka toi ei vielä ole meillä ajankohtasta, niin aika silti menee niin pimeetä tahtia eteenpäin, että kaikenlaista sitä jo miettii. Nyt kun aina silloin tällön tuppaa tämä mutsi olemaan yökukkumisten takia vähän väsynyt, niin aloin miettimään, että mäkin haluisin jonnekin päivähoitoon! Siis sehän olis ihanaa. Tosin mun ajatuksissa päiväkoti olisi hieman erilainen, mutta semmonen äitien päiväkoti vois olla vaikka tämmönen:

- Aamusin vaikka Pekkis veisi mut hoitoon melko aikasin, se ei haittaisi sillä saisin mennä yöpuvussa vielä, Pekkis vaan kääris mut toppapussukkaan ja kantais sisään. Hoidossa olisi vastassa ihania rauhallisia ihmisiä, jotka veisi mut 180 senttiä leveeseen untuvatyynyillä ja silkkilakanoilla pedattuun sänkyyn jatkamaan vielä hetkeksi unia. Jos olisi vaikeuksia nukahtaa, niin joku paijailis mua hetken aikaa tai hieroisi jalkoja.

- Kun olisin valmis heräämään, niin aamiainen tulisi suoraan sänkyyn. Mielelläni söisin esimerkiksi croissantteja mustaleimaemmentalilla, tuoreita hedelmiä, tuorepuristettua mehua ja katkaraputoasteja. Kaiken kruunaisi shamppanja. Kuitenkin päivähoidossa on tarkoitus tarjoilla hoidokeille tuoretta ja hyvää tekevää ruokaa, mun mittapuun mukaan aamupala voisi siis olla edellisen kaltainen.

- Aamupalan jälkeen olisi vuorossa ulkoilua. Ulkoilu olisi ohjattua, hyvältä kuulostaisi esim. juoksukoulu, intervallitreenit ja puistopilates. Talvisin sopisi mieluusti hiihdon tekniikkakoulut. Sateen sattuessa oltaisiin tietenkin sisällä ja harrastettaisiin esimerkiksi body pumpia tai muuta. Kaikilla hoidokeilla olisi omat supermakeat ulkoiluvaatteet, Pekkis olisi muistanut nimikoida mun punaset juoksulenkkarit!

- Ulkoilun jälkeen olisi taas ruoka-aika, johan tossa huhkiessa olisi tullut jo nälkä! Lounaaksi tänään olisi voinut olla jokirapucaesarsaldea, lisää saisi santsata niin paljon kun haluaa. Jos olisi huono päivä tai alkaisi kesken kaiken laiskottaa, niin joku voisi syöttää..

- Nyt olisi vuorossa päivän kohokohta, eli päikkärit!!! Ne voisi kestää semmosen 2,5 tuntia. Hoitajat tulisivat hiljalleen herättämään jos ei itse jaksaisi herätä. Jos oikein väsyttäisi, niin saisi kölliä vielä puolisen tuntia..

- Lounaan ja päikkäreiden jälkeen olisi leikkihetki sisällä. Toiminta olisi jotain yleishyödyllistä, voitaisiin esimerkiksi opetella huovuttamista joskus. Tai tehdä joulukoristeita! Usein olisi kyllä jotain hoidokeille mukavaa puuhaa, kokovartalohieronta olis jees rankan hoitopäivän aikana. Myös manikyyri olisi näille syyskäsille poikaa.

- Leikkihetken jälkeen olisi hetki vapaata puuhaa, kaikki hoidokit voisi keksiä oman mielen mukaista tekemistä. Hoitajat seuraisi sivusta kahvikuppien kera mitä kaikkea kivaa me keksittäisiin. Jos tulisi kiukuspäissään motastua jotain, niin sitten joutuisi jäähylle ja saisi siitä maininnan reissuvihkoon. Pekkis ei tykkäisi tosta.

- Välillä syötäisiin taas välipalaa, se voisi olla vaikka suklaata, joku hyvä leivonnainen ja kuppi superhyvää teetä. Näin joulu lähestyessä tietenkin joulutortut ja glögi maistuis ainakin mulle!

- Hoitopäivä alkais lähestyä loppuaan, odottelisin jo innokkaasti Pekkistä. Sitten kun mua tultaisiin hakemaan, niin tirauttaisin ehkä vielä yhden kyyneleen, sillä hoidossa oli niin mukavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että hoitopäivät on myös kotiäidille työtä, vaikka siellä mukavaa olikin!

Jos joku päättää perustaa ylläolevan kaltaisen hoitopaikan kotiäideille, niin kertokaa. Mä nimittäin tulen mielelläni hoitoon, mulle riittää myös osa-aikainen hoito, edes kolme päivää viikossa!

Ei kommentteja: